Menu

Ce este o saltea cu apă?

0 8

Saltelele cu apă reprezintă o alternativă unică și interesantă față de saltelele tradiționale cu arcuri sau spumă, oferind un confort deosebit și o serie de avantaje unice. Acestea sunt cunoscute și sub denumirea de „saltele cu pat cu apă” sau „saltele cu pat de apă”. În acest articol, vom explora ce este o saltea cu apă, cum funcționează și care sunt beneficiile sale.

Ce este o saltea cu apă?

O saltea cu apă este un tip de saltea care folosește apă ca element principal de suport și confort. Aceasta constă într-un sac impermeabil umplut cu apă, amplasat într-o carcasă exterioară. Utilizatorii pot regla cantitatea de apă din sac pentru a obține nivelul dorit de fermitate și confort. În general, saltelele cu apă au un sistem de încălzire pentru a menține temperatura apei la un nivel confortabil.

Cum funcționează o saltea cu apă?

Funcționarea unei saltele cu apă este destul de simplă. În interiorul carcasei, există un sac de plastic sau vinil, rezistent la apă, care este umplut cu apă. Acest sac este împărțit în mai multe compartimente sau coloane de apă, ceea ce ajută la distribuirea uniformă a greutății utilizatorului și la menținerea stabilității.

Unul dintre principalele avantaje ale saltelelor cu apă este reglarea nivelului de umplere cu apă. Prin adăugarea sau scoaterea apei din saltea, puteți ajusta fermitatea pentru a se potrivi preferințelor dvs. personale. De asemenea, majoritatea saltelelor cu apă au un sistem de încălzire care vă permite să mențineți temperatura apei la un nivel confortabil, ceea ce poate fi foarte plăcut în sezonul rece.

Beneficiile saltelelor cu apă:

 1. Confort excelent: Una dintre principalele atracții ale saltelelor cu apă este nivelul lor de confort. Acestea oferă un suport uniform pentru întregul corp și se adaptează la conturul corpului dvs., reducând punctele de presiune și promovând somnul odihnitor.
 2. Reglare personalizată: Puteți ajusta cu ușurință fermitatea saltelei prin adăugarea sau scoaterea apei din sac. Aceasta înseamnă că puteți obține exact nivelul de fermitate de care aveți nevoie pentru un somn confortabil.
 3. Durabilitate: Saltelele cu apă sunt, în general, foarte durabile și pot rezista mulți ani cu întreținere corespunzătoare.
 4. Încălzire: Mulți utilizatori apreciază funcția de încălzire a saltelelor cu apă, care poate oferi confort suplimentar în nopțile reci de iarnă.
 5. Reductie a alergiilor: Deoarece nu conțin materiale care pot aduna alergeni, cum ar fi acarienii, saltelele cu apă pot fi benefice pentru persoanele cu alergii.
 6. Reductie a transferului de miscare: Datorită structurii lor, saltelele cu apă reduc în mod semnificativ transferul de mișcare între parteneri, ceea ce înseamnă că nu veți fi deranjați de mișcările celuilalt în timpul somnului.

Saltelele cu apă oferă un nivel unic de confort și personalizare pentru somn. Cu capacitatea lor de a ajusta fermitatea și de a menține o temperatură plăcută, acestea pot fi o alegere excelentă pentru cei care caută o noapte de somn odihnitoare. Cu toate acestea, este important să aveți în vedere că aceste saltele pot necesita mai multă întreținere decât alte tipuri de saltele, pentru a preveni scurgerile de apă sau alte probleme.

Cand este bine sa folosesti o saltea cu apa?

 1. Pentru reducerea durerilor de spate: Aceste saltele sunt remarcabile pentru capacitatea lor de a diminua semnificativ disconfortul asociat durerilor de spate. Ele oferă un suport uniform, contribuind la ameliorarea acestor probleme.
 2. Distribuție uniformă a greutății: Saltelele cu apă sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a distribui în mod egal greutatea corporală. Acest aspect adaugă un nivel suplimentar de confort în timpul somnului.
 3. Pentru persoanele cu mobilitate redusă: Saltelele cu apă sunt extrem de potrivite pentru persoanele paralizate sau pentru cei care petrec mult timp în pat. Ele nu generează disconfort sau presiune excesivă, ajutând la evitarea durerilor cauzate de statul prelungit într-o poziție fixă.

Cat costa o saltea cu apa?

Dacă esti interesat de achiziționarea unei saltele cu apă și vrei sa afli pretul unei saltele cu apa, este important să ți cont de mai mulți factori, inclusiv calitatea și caracteristicile specifice ale saltelei.

 1. Saltele sub 600 RON Saltelele cu apă disponibile sub 600 RON sunt, în general, dimensiuni generoase și sunt fabricate din vinil. Acestea sunt adesea furnizate cu un cadru de pat rezistent, conceput pentru a susține greutatea apei și a utilizatorului. În această gamă de preț, există multe modele care pot contribui la reducerea durerilor de spate și a durerilor lombare. Totuși, este posibil să doriți să achiziționați, separat, un dispozitiv de încălzire pentru apa, pentru a vă asigura un somn confortabil.
 2. Saltele între 600 și 1200 RONPrețurile medii pentru saltelele cu apă se situează între 600 și 1200 RON. În această categorie, puteți găsi atât saltele moi, cât și saltele mai ferme, cu caracteristici variate. Unele modele vin cu tuburi compacte care pot fi conectate la robinet pentru a umple salteaua cu apă. La acest preț, unele saltele includ deja un încălzitor pentru apa, dar și accesorii suplimentare precum cuverturi, cearșafuri și, în unele cazuri, un strat suplimentar (topper).
 3. Saltele peste 1200 RONSaltelele cu apă din categoria peste 1200 RON sunt adesea denumite „saltele premium” și includ o gamă completă de accesorii. În plus față de încălzitorul pentru apa, acestea pot fi furnizate cu substanțe pentru tratarea apei, un topper, o pompă electrică și un kit de reparare pentru vinil. Practic, veți primi tot ce este necesar pentru întreținerea și utilizarea eficientă a saltelei. Dacă doriți o saltea cu apă de dimensiuni mari, cum ar fi una Queen, prețul poate depăși 2000 RON sau mai mult.

Prețul unei saltele cu apă variază în funcție de calitatea, funcționalitățile și accesoriile incluse. Cu un buget mai generos, puteți opta pentru o saltea mai avansată, care oferă o experiență de somn superioară și vine cu toate facilitățile necesare pentru un confort optim.

Ce este o saltea cu apa și care sunt avantajele și dezavantajele ei?

Mă gândesc să investesc într-o saltea cu apă și vreau să înțeleg mai bine ce presupune. Chiar dacă au fost extrem de populare în anii ’70, în zilele noastre nu mai sunt la fel de răspândite, ceea ce sugerează că, în ciuda multor avantaje, pot exista și dezavantaje care să le facă mai puțin atractive. Așadar, iată câteva dintre aceste aspecte.

Avantaje:

 1. Confort suprem: Saltelele cu apă au o formă care se adaptează perfect la conturul corpului meu, oferindu-mi o noapte de somn incredibil de confortabilă și odihnitoare.
 2. Benefice pentru sănătate: Aceste saltele oferă un suport excelent atât pentru spate, cât și pentru coloana vertebrală, reducând presiunea asupra mușchilor și articulațiilor mele.
 3. Încălzire eficientă: Multe dintre aceste saltele vin echipate cu un sistem de încălzire integrat, care încălzește rapid apa din interior. Astfel, pot avea un somn odihnitor chiar și în nopțile reci de iarnă.
 4. Ușor de curățat: Datorită construcției lor impermeabile, nu trebuie să mă preocup prea mult de acumularea de praf sau piele moartă în interior. Suprafața lucioasă se curăță cu ușurință folosind un curățător de vinil special.

Dezavantaje:

 1. Necesită atenție specială: Saltelele cu apă necesită o îngrijire deosebită, inclusiv utilizarea unei soluții speciale pentru tratarea apei și un kit de reparație din vinil în cazul scurgerilor.
 2. Necesită accesorii și asternut special: Cuvertura patului meu și lenjeria de pat ar putea să nu se potrivească perfect cu salteaua cu apă. Acest lucru poate duce la alunecarea lor de pe laterale când mă așez pe pat.
 3. Dificultate la mutare: Dacă vreau să rearanjez mobilierul în cameră sau să mut patul, trebuie să fiu pregătit pentru efort suplimentar. Salteaua cu apă este una dintre cele mai grele piese de mobilier din casă.
 4. Riscul de scurgeri: Există posibilitatea ca salteaua să se deterioreze în timp și să apară scurgeri. Chiar dacă acestea pot începe cu mici fisuri pe care inițial nu le observăm, ele pot crește în timp și pot afecta podeaua camerei.
Pot saltelele cu apa sa se sparga?

În ansamblu, pare că o saltea cu apă poate oferi confort și suport excepționale, dar necesită o atenție specială și poate avea unele dezavantaje, mai ales în ceea ce privește mobilitatea și întreținerea.

Întrebări frecvente despre saltelele cu apa

Acum, după ce am discutat despre ce reprezintă o saltea cu apă, cum se poate utiliza și ce aspecte trebuie avute în vedere în momentul cumpărării, rămân câteva întrebări comune pe care oamenii le pun în legătură cu aceste saltele. Iată care sunt cele mai frecvente:

1. Saltelele cu apă încă mai sunt disponibile?

Cu toate că cererea pentru saltelele cu apă a scăzut semnificativ, ele încă se fabrică și pot fi găsite în vânzare. Cu toate acestea, majoritatea producătorilor s-au orientat către alte tipuri de saltele, cum ar fi cele cu spumă cu memorie sau hibride, care au o cerere mai mare pe piață.

2. Este necesar să schimbăm apa din saltea?

Dacă ați urmat cu atenție instrucțiunile și ați adăugat substanța necesară pentru tratamentul apei, în general, nu trebuie să schimbați apa, cu excepția cazului în care decideți să mutați salteaua în altă locație.

În cazul în care totuși este necesară înlocuirea apei, producătorul ar trebui să furnizeze informații clare pe ambalaj. Dacă nu sunteți siguri, puteți să contactați producătorul pentru clarificări suplimentare.

3. Sunt permise saltelele cu apă în apartamente?

În general, nu este permisă utilizarea saltelelor cu apă în apartamente, deoarece acestea sunt extrem de grele și, în caz de scurgeri sau deteriorări, pot cauza daune majore. Mai ales dacă locuiți în chirie, este puțin probabil să puteți folosi o saltea cu apă din acest motiv.

4. Pot saltelele cu apă să se deterioreze sau să se spargă?

Da, este posibil să observați scurgeri minore de apă sau chiar să se producă spargeri neașteptate în cazul saltelelor cu apă. După ce se produc astfel de incidente, va trebui să vă ocupați de curățarea apei din casă timp de săptămâni. Acesta este unul dintre riscurile asociate cu saltelele cu apă.

Concluzii finale despre saltelele cu apa

Deși popularitatea lor a scăzut semnificativ în anii ’90, încă mai există cerere pentru aceste saltele, mai ales că noile modele sunt considerate mai sigure. Cu toate acestea, ele nu mai sunt privite la fel de favorabil ca în trecut, datorită dificultăților de întreținere și riscurilor asociate cu ele.

Dacă sunteți dispus să vă asumați aceste riscuri și să depuneți eforturile necesare, cum ar fi întreținerea regulată a saltelei, puteți achiziționa una. De obicei, puteți găsi saltele cu apă online, iar uneori le puteți cumpăra și din magazinele specializate.

Dacă doriți să obțineți mai multe informații despre saltelele cu apă, vă invităm să vizionați un videoclip de la Business Insider care discută despre ce reprezintă o saltea cu apă și motivele dispariției lor.

Leave a Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *