Ce este un amplificator auto?

Amplificatorul auto este defapt un un amplificator audio mobil, amplificator auto este un termen folosit pentru a desemna un amplificator electronic dedicat separat de celelalte componente ale sistemului.

Desi cele mai multe principale au un amplificator, unele nu au si duc lipsa de putere dorita si de caracteristici suplimentare (de exemplu, controalele de egalizare sau sisteme de crossover). Utilizarea amplificatoarelor atuto, mai exact amplificarea externa este disponibila si cel mai des utilizata atunci cand amplificarea existenta este insuficienta.

Aceste amplificatoare auto externe poat fi montate intr-o alta parte a masinii decat unitatea principala, in multe cazuri, un amplificator suplimentar este montat in portbagaj. Acesta este de obicei cazul in care alimenteaza un subwoofer, in cazul in care puterea dorita este de multe ori mai mare comparata cu cea dorita de la boxele din interiorul masinii. Desi mai putin frecvente, amplificarele auto externe OEM pot fi gasite in pachetele „”premium”” audio, sau in masinile de lux.

Mai des intalnita este amplificarea aftermarket, amplificatorul auto a fost instalat mai tarziu pentru a satisface extinderea unui sistem existent. In timpul functionarii, este comun pentru sistemul de incarcare a vehiculului sa fluctueze, astfel incat un amplificator reglementat va mentine puterea de iesire, indiferent de fluctuatiile de tensiune.

Amplificatoarele auto care au fost evaluate la 100 de wati de la 14.4 volti nu pot fi considerate egale la amplificatoarele auto care pot mentine 100 de wati la 12 volti. In afara de anumite standarde, nu este neobisnuit pentru producatorisa listeze un rating la 14.4 si a nu posta nimic la 12 volti.

Lasă un comentariu