Menu

Centralele termice – cum te pot ajuta?

0 9

Despre centrale termice vom discuta in urmatoarele randuri in speranta ca va vom putea ajuta sa alegeti varianta cea mai potrivita pentru necesitatile lor. Vom incerca printr-o sinteza sa enumeram cele mai importante informatii despre centrale termice , informatii care va vor ajuta sa luati cea mai buna decizie in privinta instalatiei de incalzire pe care o veti achizitiona.

Ceea ce trebuie sa stiti despre centrale termice este in primul rand faptul ca trebuie alese in functie de anumite criterii:

  • in functie de puterea termica
  • in functie de tipul combustibilului folosit
  • in functie de modalitatea de evacuare a gazelor de ardere
  • in functie de tipul centralei: conventionala sau cu condensare (pentru centrale termice pe gaz), conventionala sau cu gazeificare (pentru centralele cu combustibil solid).

Despre centrale termice trebuie sa stiti ca centralele termice reprezinta o sursa de caldura bazata pe conversia unei forme oarecare de energie in energie termica, transporta un purtator de caldura, agent termic si asigura alimentarea centralizata a unor consumatori diversi, instalatii de incalzire, de climatizare, de preparare a apei calde de consum etc.

Un alt lucru esential pe care trebuie sa-l cunoasteti despre centrale termice este faptul ca au ca sursa de energie urmatoarele forme de combustibil: arderea directa a carbunelui, a pacurei, a gazului metan sau lichefiat, intr-o masura mai mica a lemnului, a deseurilor de lemn sau a utilizarii curentului electric.

Se pot utiliza pe langa toate acestea si surse alternative : biogazul, energia eoliana, energia solara, hidrogenul si lista poate continua. Un alt detaliu important pe care trebuie sa-l stiti despre centrale termice este alcatuirea acestora din componente.

O centrala termica este alcatuita din urmatoarele componente: cazane, pompe, elemente de legatura, elemente de distributie, gospodaria de combustibili, elemente de evacuare a produselor arderii si instalatiile de automatizare.

Daca locuiti intr-o cladire de dimensiuni mici sau detineti un atelier sau un magazine si aveti nevoie de o centrala pentru ca sistemul de incalzire sa functioneze in mod normal puteti opta pentru o centrala mica cu putere mare.

Aceste centrale sunt prevazute cu un singur cazan si asigura, de regula, necesarul de caldura pentru prepararea apei calde pentru consum. Cee ce trebuie sa stiti despre centrale termice de acest gen este faptul ca sunt disponibile in magazinele de specialitate sub numele de microcentrale termice si detin toate componentele care asigura functiunile unei centrale termice clasice.

Despre centrale termice de acest gen trebuie sa stiti din ce componente sunt confectionate: o microcentrala cuprinde in aceeasi carcasa cazanul de apa calda – cu temperatura de pana la 95 de grade Celsius, cu circulatie fortata si cu asigurare prin vas de expansiune deschis – arzatorul, unul sau mai multe vase de expansiune, supape de siguranta, pompe, schimbatorul de caldura pentru prepararea apei calde de consum, sistemul de automatizare, in concluzie toata gama de aparate care asigura functiunile unei centrale termice si care urmeaza doar sa fie racordata la sursa de combustibil, reteaua electrica, cosul de fum si instalatia interioara a consumatorilor.

Leave a Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *