Menu
Cum alegi un espressor pentru acasa?

Cum alegi un espressor pentru acasa?

0 8

Dacă iubești cafeaua și îți dorești savoarea autentică a celei mai bune cafele la tine acasă, atunci ai nevoie de cel mai bun espressor. Citește mai jos ghidul care îți va evidenția caracteristicile cele mai importante ale dispozitivului care va corespunde necesităților tale, dar și bugetului tău.

Dacă te temi că nu vei reuși să prepari o cafea așa cum găsești în cele mai bune localuri, trebuie subliniat faptul că dacă ai un espressor bun, o cafea de cea mai bună calitate și răbdare să capeți experiență, atunci cu siguranță îți vei umple casa de aroma celei mai aromate și mai bune cafele. Și asta la orice oră vei dori, cu mult mai puțini bani decât în oraș.

Dacă îți place să te delectezi cu un latte spumos, atunci va trebui să alegi un espressor care are și funcție de utilizare a aburului. Dacă preferi cafea din boabe proaspete, atunci vei alege un espressor care funcție de măcinat boabele de cafea.

Dar hai să vedem ce aspecte trebuie să ai în vedere atunci când vrei să îți alegi un espressor de calitate.  

Ce caută cumpărătorii la un espressor?

Dacă este să facem un top 3 în ceea ce privește aspectele tehnice, atunci cumpărătorii vor funcții multe (multe tipuri de cafea), tehnologie avansată și să fie ușor de folosit. Evident, toate acestea să nu ocupe prea mult spațiu în bucătărie.

Dar toate acestea nu au importanță, dacă gustul nu este cel care trebuie. Iar  gustul autentic nu vine din suma pe care o dai pe aparat, ci din importanța pe care o acorzi calității boabelor de cafea.  

Espressor pentru aragaz

După cum îi zice și numele, acest espressor se folosește pe aragaz. Sunt aparate extrem de ușor de folosit. Ca să fim corecți, nici măcar nu putem spune că este aparat, ci sunt mai multe recipient puse unul peste altul, fiecare cu un anumit rol. 
Acest espressor oferă control asupra gustului cafelei. Cu cât te implicit mai mult, cu atât poți personaliza mai mult gustul băuturii.

Partea de jos, baza, este un recipient cu apă, peste care este spațiul pentru cafea. Când apa începe să fiarbă, aburii se ridică la partea de sus, ajungând la cafeaua măcinată. Cele 2 componente se amestecă și se obține cafeaua, care urcă în partea de sus a espressorului cu ajutorul unei mici pompe. Aici se păstrează caldă până este servită.

Espressor manual

Aici trebuie reținut faptul că în acest caz se utilizează vechea modalitate de preparare a espresso-ului, iar utilizatorul este implicat destul de mult.

Pentru a prepara espresso-ul perfect cu un espressor manual cu mâner, iei parte la întreagul process de preparare și acest lucru îți oferă satisfacția lucrului bun făcut chiar de tine.

Pentru început, torni apă în recipient, pornești aparatul și aștepți să se încălzească apa. Apoi îndepărtezi mânerul portfiltrului și apoi și filtrul metalic.

Pui cantitatea de boabe de cafea dorită în interior și presezi. Pui la loc mânerul și dedesubt așezi cana. Ridici mânerul espressorului și apeși ușor în jos ca să trimiți apa caldă peste cafeaua măcinată. Se poate repeat operațiunea cât timp mai este apă.

Espressor semi-automat

Acestea sunt cele mai commun espressoare și sunt foarte simplu de folosit. Chiar și așa, tot necesită implicarea utilizatorului.

Mai întâi te asiguri că ai suficientă apă în rezervor, apoi îndepărtezi mânerul portfiltrului, pui cafea în interiorul coșului filtrului și presezi. Așezi la loc portfiltrul, iar dedesubt pui cana și apeși butonul care pornește procesul de preparate a băuturii. Când se adună destulă cafea în cană, apeși din nou butonul pentru a opri aparatul.

Avantajul acestui aparat, ca și în cazul celui manual, este că poți să îți prepare cafeaua exact așa cum îți place ție. Ai nvoie de puține încercări pentru a obține băutura preferată. În plus, ocupă puțin spațiu, acest lucru fiind foarte important, mai ales într-o bucătărie mică.

Espressor automat

Acesta este aparatul minune, care, la o singură atingere de buton, transformă boabele de cafea în licoarea aromată de dimineață. Trebuie doar să te asiguri că aparatul este alimentat cu tot ce are nevoie (apă, boabe de cafea) și să apeși butonul de pornire. Vei obține chiar și textura preferată de latte sau cappuccino.

Avantajul este că, în timp ce se prepară băutura ta, tu poți să te ocupi de pregătirea micului dejun, iar apoi să te relaxezi cu cafeaua preferată, caldă.

Espressor cu capsule

Este un aparat foarte simplu de folosit oriunde dorești să servești o cafea caldă. Tot ce ai de făcut este să introduce capsula în aparat în locul special conceput pentru aceasta și să apeși butonul de pornire. Capsula deja conține cafea măcinată și eventual și alte ingrediente, în funcție de ce tip de băutură dorești.

Trebuie, totuși, să te asiguri că este apă în recipient. Calitatea cafelei depinde de calitatea capsulelor pe care le alegi. 

Pe langa pasii de mai sus, utilizatorul trebuie sa se asigure ca exista in permanenta apa in recipient. Calitatea espressoului depinde acum de calitatea capsulelor cumparate. Daca iti doresti o bautura mai aromata sau mai tare, tot ce trebuie sa faci este sa gasesti capsulele care mizeaza pe imbunatatirea aromei.

Citeam pe adilupu.com un articol util despre „Cum sa alegi cel mai bun espressor pentru acasa”, va recomand sa intrati sa il cititi si voi.

Leave a Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *