Menu

De ce să alegi o jucărie de lemn pentru copii?

0 6

În ultimii ani, jucăriile și jocurile din lemn au revenit spre bucuria copiilor și a părinților lor! Atât transgeneraționale și rezistente, cât și ecologice, educative și distractive, jucăriile din lemn au multe avantaje. Mai stai încă pe gânduri? Iată câteva motive bune pentru a oferi jucării din lemn copiilor tăi. Să începem!

Atrag deopotrivă tinerii și adultii

Puzzle-uri, cuburi, jocuri de construcție, trenuri și mașini mici, jocuri de bowling, mese de activități… Astăzi există o mare varietate de jocuri și jucării lemn! O mare parte din motivul pentru care sunt din nou în tendințe este că ne aduc înapoi amintiri frumoase din copilărie pentru toți. Jucăriile din lemn au o latură liniștitoare, caldă și atemporală.

Spre deosebire de jucăriile de plastic, ele transmit valori de autenticitate, tradiții, o întoarcere la natură și la lucrurile simple. În plus, cu aspectul lor vintage, sunt atemporale și atrag toate generațiile: copii, părinți și bunici. Mai mult decât atât, jucăriile din lemn sunt adesea transmise între frați și surori, între generații și cuprind toate epocile.

Sunt robuste și de bună calitate.

Jucăriile din lemn sunt în general mai rezistente decât cele din plastic. Într-adevar, lemnul este un material viu, durabil și foarte rezistent, motiv pentru care aceste jucarii și jocuri rezistă atât de mult. În mâinile unui copil, jucăriile din lemn sunt mai rezistente la diferite manipulări, lovituri și șocuri. La cumpărare, pot părea mai scumpe decât o jucărie din plastic, dar calitatea și robustețea lor în timp vor face diferența!

Sunt prietenoase cu mediul

În timp ce jucăriile din plastic sunt fabricate din materiale sintetice care uneori sunt poluante și necesită utilizarea unor procese care sunt potențial dăunătoare pentru mediu, lemnul este o materie primă 100% organică. Prin urmare, este mai respectuos cu planeta.

Într-o perioadă în care ecologia este o preocupare majoră pentru mulți consumatori, oferirea de jucării din lemn copiilor tăi este o bună ocazie de a începe să conștientizeze acest subiect esențial. În plus, cu o întreținere corespunzătoare, aceste jucării se vor păstra mulți ani și vor trece de la copil la copil, ceea ce îți permite să aveți un consum mai rezonabil.

Sunt sigure pentru sănătatea copiilor tăi

Aceste jucării sunt realizate din materiale naturale. Pentru culori se folosesc vopsele pe bază de apă, împreună cu vopsele ecologice fără plumb. Pentru finisaje, de obicei găsim ceară de albine sau ulei vegetal. Aceste jucării din lemn sunt deci non-toxice: copilul le poate pune în gură fără ca acest lucru să reprezinte un pericol pentru sănătatea sa.

Sunt estetice

Jucariile si jocurile din lemn sunt obiecte frumoase, pe cat de utile, pe atât de decorative! Materialele folosite pentru fabricarea lor sunt naturale și nobile. Designul lor elegant, soliditatea lor le oferă o latură autentică. Forma, atingerea lor, precum și mirosul lor fac din jucăriile din lemn obiecte prețioase pe care vrem să le admirăm și să le expunem.

În plus, culorile alese sunt în general mai moi, mai calde și mai puțin agresive decât la jucăriile din plastic. Acesta este motivul pentru care jucăriile din lemn se vor potrivi perfect în interiorul tău, fie în camera copiilor tăi, fie în camera de zi.

Ele stimulează imaginația copiilor

Jucăriile din lemn au multe beneficii educaționale pentru copiii tăi, fie că sunt bebeluși, copii mici sau copii mai mari. Într-adevăr, atunci când jucăria din lemn este alcătuită din forme de bază, precum bețe, blocuri, triunghiuri sau chiar cercuri, copilul tău este determinat să creeze el însuși contextul în jurul jocului. La fel, atunci când vine vorba de jucării mai elaborate precum o bucătărie, o casă sau un banc de lucru din lemn. Copiii pot da frâu liber creativității.

Leave a Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *